Gucci Group : Μικρή η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2003 09:57

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση το τρίτο τρίμηνο της χρήσης εμφάνισε η ιταλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Gucci Group NV, της οποίας οι δύο επικεφαλής αποχωρούν το επόμενο έτος, καθώς το τμήμα παραγωγής με το σήμα του Yves Saint Laurent, συνεχίζει να χάνει χρήματα.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 53,1 εκατ. ευρώ (66 εκατ. δολ.) ή 53 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, από 52,9 εκατ. ευρώ ή 52 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Πέντε αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο κατά μέσον όρο σε 51,3 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιαστής Tom Ford παρουσιάζει νέες τσάντες με το σήμα Gucci και Yves Saint Laurent, προκειμένου να αναζωογονήσει τα κέρδη. Η νέα ιδιοκτήτρια της εταιρείας, η Pinault-Printemps-Redoute SA ψάχνει να βρει αντικαταστάτη του Ford, αλλά και του Domenico De Sole, καθώς η αγορά των ειδών πολυτελείας, ύψους 58 δισ. δολ. αρχίζει να ανακάμπτει μετά από τα δύο δυσκολότερα χρόνια που διήνυσε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Από τον Ιούλιο η Gucci είδε την πιο αξιόλογη βελτίωση των πωλήσεών της μετά την ύφεση στην αγορά ειδών πολυτελείας, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 (τρομοκρατική ενέργεια στο World Trade Center της Ν. Υόρκης», σύμφωνα με τον Domenico De Sole, ο οποίος μαζί με τον Ford μετέτρεψε τη Gucci από μία μη κερδοφόρα επιχείρηση της Φλωρεντίας στον τομέα των ειδών πολυτελείας, στην τρίτη σε μέγεθος του κλάδου παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι η Pinault κατέχει το 67% της Gucci και πρόκειται να αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό αντί του ποσού των οκτώ δισ. δολ. τον Απρίλιο.

Ο Ford, που σχεδιάζει τα είδη με το σήμα Gucci και το σήμα του Yves Saint Laurent, θα δημιουργήσει τις νέες κολεξιόν πριν αποχωρήσει τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα