Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2001 17:21
UPD:18:23

ΝΕΑ ΑΝΟΔΟ σημειώνουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά θετικών ειδήσεων από το χώρο των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Στις 17:20' ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 9.364,3 μονάδες με κέρδη 1,34%, ο Standard & Poor's στις 1.094,25 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,23% και ο Nasdaq στις 1.679,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,25%.

H General Electric ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της έσοδα το τρίτο τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 33 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων, τα οποία ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street, ο αμερικανικός κολοσσός προέβη στην εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει παρά την επιδείνωση της οικονομίας. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,92%.

Εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 9,43%, σημειώνει η μετοχή της Yahoo!. Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ήταν σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι σε αντιστοιχία με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών General Motors, Home Depot και Minnesota Mining.

Ευχάριστα ήταν τα νέα και από το μέτωπο της οικονομίας, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι εν λόγω αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 468.000 έναντι 535.000 την αμέσως προηγούμενη και έναντι 510.000 που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Briefing.com.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα