Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Ώθηση από τις τράπεζες
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2003 11:19
UPD:11:23

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη Σοφοκλέους με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, κυρίως τραπεζικούς.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:14) κατά 0,48% και βρίσκεται στις 2.221,28 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 9,63 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης των τραπεζών σημειώνει άνοδο 0,80% με τη μετοχή της Εθνικής να ενισχύεται κατά 0,92%.

Η μετοχή της Γενικής Τράπεζας κερδίζει 0,32%. Αύριο Τρίτη αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού συμμάχου για την παραπάνω τράπεζα, με την εξέταση από το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού των προσφορών που έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί από τον οίκο Rothchild.

O σύμβουλος θα κατατάξει τις προσφορές με βάση ποια θεωρεί προσήκουσα για τη Γενική και με κριτήρια που δεν θα είναι μόνο ποσοτικά και θα αφορούν το τίμημα, όπως τουλάχιστον έχει εξαγγελθεί.

Societe Generale, Μarfin Bank και Aspis Bank έχουν προσφέρει τίμημα που ξεκινά από τα 6 ευρώ ανά μετοχή, με τη γαλλική τράπεζα να κινείται κοντά σε αυτό το ποσό και την Aspis να έχει τη μεγαλύτερη προσφορά.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 115 σημειώνουν άνοδο, 42 υποχωρούν και 51 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή το δείκτη εκδόσεων-εκτυπώσεων, ο οποίος ενισχύεται σε ποσοστό 1,44%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα