Ενίσχυση συστήματος ασφάλειας στη θάλασσα

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2003 18:24

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης, είπε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για το θέμα της ακτοπλοΐας και της εναρμόνισης του Ν. 2932 με τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92.

Το περιεχόμενο των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων, τόνισε ο κ. Πασχαλίδης, αφορά τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, τη δωδεκάμηνη απασχόληση, τον καθορισμό των ναύλων και τις εκπτώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα στατιστικά δεδομένα που αφορούν την διακίνηση επιβατών κατά μήνα σε 20 λιμάνια της χώρας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, γίνεται φανερή η εποχικότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, συνοδευόμενος από τη ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, μετέβη στην ακτή Ξαβερίου, όπου και επιθεώρησαν το νέο περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ΠΠΛΣ 060.

Το πλοίο το οποίο παραλάβαμε από τα ναυπηγεία του Ισραήλ είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων σκαφών, που θα έχουμε στην διάθεση μας μέχρι την άνοιξη του 2004.

Αυτό το πλοίο -προϋπολογισμού 29,34 εκ. ευρώ, που είναι μέρος από το συνολικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ξεπερνάει τα 190,75 εκ. ευρώ- έχει μήκος περίπου 60 μέτρα και τέσσερις μηχανές, τέσσερις προπέλες, θα έχει σύντομα ένα εκπαιδευμένο πλήρωμα περίπου 25 ατόμων, είναι πολύ γρήγορο και έχει στην διάθεση του «έξυπνα» όπλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα