Frigoglass: Πώληση βουλγαρικής εταιρείας. Δύο εξαγορές

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2003 19:19

Στην υπογραφή δύο προσυμφώνων προχώρησε σήμερα η εισηγμένη Frigoglass ABEE που αφορούν αφενός στην πώληση της βουλγαρικής εταιρείας πλαστικών Ipoma AD, και αφετέρου στην εξαγορά της 3Π Ελλάς ΑΕ (ποσοστού 49%) και της εταιρείας Ticara Holding SA (ποσοστού 34%).

Ειδικότερα, υπεγράφη προσύμφωνο για την πώληση της βουλγαρικής Ipoma AD στην εταιρεία Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με την πώληση στην Πλαστικά Θράκης του συνόλου των μετοχών της κυπριακής εταιρείας συμμετοχών Frigoglass Trierina Trading Limited, στην οποία ανήκει ποσοστό 99,94% των μετοχών της Ipoma AD.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί εν μέρει με μετρητά και εν μέρει με την ανάληψη από την αγοράστρια των ανεξόφλητων υποχρεώσεων της Trierina Trading Limited κατά το χρόνο της εξαγοράς.

Επιπλέον, υπεγράφη προσύμφωνο για την εξαγορά από την Frigoglass ποσοστού 49% στην 3Π Ελλάς ΑΕ και ποσοστού 34% στην εταιρεία συμμετοχών Λουξεμβούργου Ticara Holding SA έναντι συνολικού τιμήματος περίπου ενός εκατ. ευρώ. Συνεπεία των εξαγορών, η Frigoglass θα καταστεί μοναδικός μέτοχος των ανωτέρω εταιρειών και απώτερος μοναδικός μέτοχος της 3P Romania SRL, ρουμανικής εταιρείας παραγωγής πλαστικών εξαρτημάτων ψυγείων.

Οι ανωτέρω συναλλαγές, υπό την αίρεση της πλήρωσης των όρων των σχετικών προσυμφώνων, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα