Μικρή υποχώρηση του ευρώ

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2003 15:01

Κάτω από το επίπεδο των 1,244 δολαρίων έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα το ενιαίο νόμισμα. Η ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου αποδίδεται στην αισιοδοξία για τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο τρίτο τρίμηνο κατά 8,2% σε ετήσια βάση. Ο παραπάνω ρυθμός αύξησης είναι ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 19,5 χρόνια και βρίσκεται σε αντιστοιχία με την αρχική εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 (ώρα Ελλάδος). Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν επίσης στοιχεία για την πορεία του ατομικού εισοδήματος και της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι ιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν το Νοέμβριο κατά 0,7%.

Στις 16:45 θα δοθεί στη δημοσιότητα ο δείκτης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 91 μονάδες από 89,6.

Στις 14:39 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,239 δολάρια έναντι 1,2412 δολαρίων αργά χθες το απόγευμα. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της ΕΚΤ ήταν 1,2434 δολάρια ανά ευρώ.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν οικονομολόγοι, το κλίμα για το δολάριο παραμένει αρνητικό λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα