Ερώτηση για τη διπλή αναγραφή των τιμών από τον Φ. Κουβέλη

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2003 14:12

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του Συνασπισμού, Φώτης Κουβέλης, για το εάν προτίθενται να επαναφέρουν άμεσα την υποχρεωτική αναγραφή της διπλής τιμής (δραχμής-ευρώ), προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών.

Ο κ. Κουβέλης στην ερώτησή του αναφέρει ότι η περίοδος εξοικείωσης και προσαρμογής των καταναλωτών με την αγοραστική αξία του ευρώ έναντι της δραχμής ήταν μικρή με αποτέλεσμα να μην κατανοηθεί και αφομοιωθεί πλήρως η αγοραστική αξία του ευρώ ως νομισματικής μονάδας από το σύνολο του πληθυσμού και το εισόδημα των καταναλωτών να υποστεί σημαντική μείωση.

Η καθιέρωση του ευρώ, τονίζει ο κ. Κουβέλης, ως του μοναδικού νομίσματος στις συναλλαγές της εγχώριας αγοράς, μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και κατ΄ επέκταση του κόστους ζωής στη χώρα μας.

Ο βουλευτής του Συνασπισμού επισημαίνει επίσης ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές, έχουν επιβάλει τη διπλή αναγραφή των τιμών. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα άμυνας και αντιμετώπισης των φαινομένων αισχροκέρδειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα