Στα ύψη το ενιαίο νόμισμα

Αγγιξε τα 1,2477 δολάρια
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2003 11:30
UPD:11:31

ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε κατά τις πρωινές συναλλαγές το ενιαίο νόμισμα έναντι του αμερικανικού φθάνοντας μέχρι τα 1,2477 δολάρια. Ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα.

Η διατήρηση των πιέσεων στο αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται και πάλι στους φόβους για το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων και στις ανησυχίες για το αμερικανικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

«Οι αγορές ανησυχούν πως το αμερικανικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών χρηματοδοτείται μέσω της παρέμβασης των κεντρικών τραπεζών και ότι από τη στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να παρεμβαίνουν τότε το δολάριο αναμένεται να δεχθεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις», επισημαίνει η Κάθι Λάιεν, στρατηγική αναλύτρια στη Forex Capital Markets της Νέας Υόρκης.

Στη χρηματαγορά του Λονδίνου, στις 11:09 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2477 δολάρια έναντι 1,2429 δολαρίων αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ανησυχεί η ΕΚΤ

Σημειώνεται ότι τα συνολικά κέρδη του ευρώ έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους αγγίζουν το 19%, γεγονός το οποίο έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε στους "Financial Times" ότι η απότομη άνοδος του ευρώ αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για τις οικονομικές προβλέψεις και ενδεχόμενη περαιτέρω ισχυροποίησή του μπορεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα