Αργεντινή : Το ΔΝΤ πρέπει να εξετάσει την κατάσταση προτού λάβει αποφάσεις

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 08:09
UPD:08:37

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλει να λάβει υπ'όψιν του το σύνολο της κατάστασης στην Αργεντινή προτού επιβάλλει προϋποθέσεις στο πλαίσιο του νέου προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, τόνισε χθες εκπρόσωπος του.

Οπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, «το ΔΝΤ οφείλει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι στην Αργεντινή», προτού καθορίσει τί θα πρέπει να περιληφθεί στο σύνολο του προγράμματος αρωγής, τόνισε ο ίδιος. Κατά συνέπεια, ο προηγούμενος στόχος που αφορούσε στην εφαρμογή μιας πολιτικής που θα επιτύχει ισοζύγιο στον προϋπολογισμό, ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων, καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή η Αργεντινή δεν μπορεί να καταφέρει να έχει μηδενικό παθητικό στον προϋπολογισμό της, πρόσθεσε. Επίσης, εκτίμησε πως θα χρειαστεί αρκετός καιρός έως ότου σταθεί δυνατόν να καταρτισθεί ένα νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ για τη χώρα.

«Είναι ακόμη η αρχή των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης για την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος, μέσα σε ένα πλαίσιο εξόχως δυσχερές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα