Προτάσεις της Ε.Ε. για αποζημιώσεις επιβατών όταν αργούν ή ακυρώνονται οι πτήσεις τους

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 17:19

Οι αεροπορικές εταιρείες, των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν θα πρέπει να πληρώνουν αποζημιώσεις στους επιβάτες, σύμφωνα με τις νέες προτάσεις που διατύπωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει επίσης πως οι αποζημιώσεις στους επιβάτες που δεν ταξιδεύουν, επειδή οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν υπεράριθμα εισιτήρια, πρέπει είναι πενταπλάσιες από τις άλλες.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. αναφέρουν πως περίπου 250.000 επιβάτες δεν επιβιβάζονται στις πτήσεις τους εξαιτίας της έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων και προσθέτουν ότι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών πτήσεων ακυρώνονται.

Η Ευρωπαική Επιτροπή αναφέρει πως οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να δίνουν αποζημίωση σε κάθε επιβάτη για έκδοση υπεράριθμων εισιτηρίων μέχρι 750 ευρώ για πτήσεις έως 3.500 χιλιόμετρα και 1.500 ευρώ για μεγαλύτερες πτήσεις.

Επίσης οι επιβάτες θα μπορούν να διαλέγουν ανάμεσα στο να επιβιβαστούν σε μια άλλη πτήση ή στη δυνατότητα να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους. Ακόμα θα πρέπει οι αεροπορικές εταιρείες να τους προσφέρουν αναψυκτικά, γεύματα και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία αν χρειαστεί.

Οι προτάσεις της Κομισιόν θα εξεταστούν από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. και αν εγκριθούν θα ισχύουν για τις κανονικές πτήσεις, αλλά και για τις πτήσεις τσάρτερ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα