Γρ. Σαράντης - Εξαγορά πολωνικής εταιρείας

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 18:24

Στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με τη διοίκηση και τους μετόχους της πολωνικής εταιρείας Pack Plast International Sp. Z.o.o. (Pack Plast) προέβη η διοίκηση της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, προκειμένου να συμμετάσχει με ποσοστό τουλάχιστον 70% στο μετοχικό κεφάλαιο της.

Η Σαράντης θα αποκτήσει τουλάχιστον το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Pack Plast, αφενός μέσω δύο διαδοχικών αυξήσεων του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων μετόχων της Pack Plast υπέρ της Σαράντης και αφετέρου μέσω της συγχώνευσης της Pack Plast με την κατά 100% θυγατρική πολωνική εταιρεία της Σαράντης Sarantis Poland SA (SarPol).

Για τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Pack Plast, η Σαράντης θα καταβάλλει περίπου 6,4 εκατ. ευρώ (2.200 εκατ. δρχ.).

Η εταιρεία Pack Plast δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση μιας ευρείας γκάμας προϊόντων οικιακής χρήσης. Εκτός από την πολωνική αγορά δραστηριοποιείται και στην αγορά της Τσεχίας μέσω θυγατρικής εταιρείας, ενώ διαθέτει τα προϊόντα της σε Ρωσία, Ουκρανία και αλλού.

Για τη χρήση του 2002 οι πωλήσεις της Pack Plast σε ενοποιημένο επίπεδο προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 37 εκατ. ευρώ (13 δισ. δρχ.), ενώ η εταιρεία θα έχει λειτουργικά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα