Kάτω από τις 10.500 μονάδες ο Nikkei

Πιέσεις σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2002 10:31

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν και σήμερα, για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο κυρίως λόγω των πιέσεων στους κλάδους των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 96,84 μονάδες ή 0,92% και διαμορφώθηκε στις 10.441,59 μονάδες υποχωρώντας για πρώτη φορά μετά τις 27 Δεκεμβρίου 2001 κάτω από το επίπεδο των 10.500 μονάδων. Μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο δείκτης Topix ο οποίος έκλεισε στις 999,94 μονάδες μειωμένος κατά 1,01.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχικές τιμές εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι τον περασμένο μήνα η ανάπτυξη του πελατολογίου των τριών μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία ήταν σημαντικά μικρότερη σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2000.

Η μετοχή της NTT DoCoMo, του μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, υποχώρησε κατά 2,74%. Πολύ μεγαλύτερη πτώση (7%) σημείωσε η μετοχή της KDDI, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας μετά την NTT DoCo, ενώ η μετοχή της Japan Telecom υποχώρησε κατά 3%.

Πιέσεις δέχθηκε, επίσης, ο κλάδος των τραπεζών. Μεγάλη πτώση (7,9%) σημείωσε η μετοχή της UFJ Holdings εξαιτίας ανησυχιών ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε παραγραφή μέρους του υπέρογκου χρέους της προβληματικής αλυσίδας λιανικής πώλησης σούπερ μάρκετ Daiei.

Η μετοχή της τελευταίας έκλεισε σήμερα με πτώση 10,91%, ενώ οι συνολικές απώλειες της UFJ στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις ανέρχονται σε 14%.

Περιορισμένο ήταν, τέλος, το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές μεγάλων ιαπωνικών εξαγωγέων μετά την ανάκαμψη της ισοτιμίας του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/11/189993.htm .

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο δεν θα λειτουργήσει λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα