Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αποφασιστικότητα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ALPHA BANK
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2002 15:13
UPD:15:20

Λεπτές ισορροπίες καλούνται να επιτύχουν ιο κ.κ. Θ. Καρατζάς και Ι. Κωστόπουλος

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ τους να συνεχίσουν τις διαδικασίες συγχώνευσης και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα που ανέκυψαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Νωρίς το πρωί, ο διοικητής της Εθνικής, Θεόδωρος Καρατζάς, συναντήθηκε στα γραφεία της τράπεζας, στην οδό Αιόλου, με τον πρόεδρο της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ξεκίνησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank για να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι δύο τράπεζες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στα οποία αναφέρονται τα εξής:

«Οπως σε κάθε μεγάλο εγχείρημα έτσι και σε συγχώνευση μεταξύ ισοτίμων μεγάλων τραπεζών ανακύπτουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς. Οι δυσκολίες αυτές με πνεύμα κατανοήσεως και καλής πίστης γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν.

Στόχος μας συνεχίζει να είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής τραπέζης με ευρωπαϊκή δομή που θα λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, των μετόχων μας και των εργαζομένων και στις δύο τράπεζες.»

Οι εργαζόμενοι της Alpha Bank δήλωσαν σύμφωνοι με το κείμενο της ανακοίνωσης με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα όσα αναφέρονται σ' αυτό. Αυτή την ώρα ο κ. Κωστόπουλος ενημερώνει την εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε θετική κατάληξη στο εγχείρημα της συγχώνευσης Εθνικής- Alpha Bank αλλά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει ούτε έχει καμία πρόθεση παρέμβασης στις συνεννοήσεις μεταξύ των δύο τραπεζών.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση ανέφερε, πάντως, ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους οι οποίοι ζήτησαν να μιλήσουν μαζί του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα