Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2002 17:41
UPD:17:44

Aνοδικά κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.972,5 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,82% και ο Nasdaq στις 2.002,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,60%. Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Philip Morris Cos., Exxon Mobil Corp και McDonald's.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν οι θετικές ανακοινώσεις διαφόρων εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Wells Fargo και E-Trade, σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα, καθώς επίσης και η είδηση ότι το Δεκέμβριο οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση μικρότερη από τις προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, η μείωση ήταν της τάξεως του 0,1% έναντι πτώσης 0,3%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, που είχαν σημειώσει το Νοέμβριο του 2001. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι λιανικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα θα σημείωναν πτώση 1,6%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μετά το τέλος της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel, η μετοχή της οποίας ενισχύεται αυτή την ώρα οριακά κατά 0,03%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα