Τη Δευτέρα ο πρώτος Αγγλος ασθενής στο Διαβαλκανικό

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2002 14:38

Τη Δευτέρα φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος Αγγλος ασθενής που θα νοσηλευτεί στο Διαβαλκανικό Κέντρο, ενώ λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει και δεύτερος.

Οι εισαγωγές αυτές γίνονται ενόψει της υπογραφής συμφωνίας του Κέντρου με το αγγλικό δημόσιο για τη νοσηλεία ασθενών σ' αυτό, στα τμήματα καρδιοχειργουρικό, ορθοπεδικό και οφθαλμολογικό.

Στόχος του ομίλου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γιώργο Αποστολόπουλο, είναι στην επόμενη τριετία να νοσηλευτούν περίπου 25.000 άτομα από την Αγγλία. Για την εξυπηρέτηση αυτών, ο όμιλος, έχει υπογράψει συμφωνία με την Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο όμιλος αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες για τη νοσηλεία ασθενών με την ΠΓΔΜ και τη Λιβύη, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με την κυπριακή παροικία του Λονδίνου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι το 2002 ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών θα πραγματοποιήσει επενδύσεις οκτώ δισ. δρχ. Από το ποσό αυτό τα έξι δισ. δρχ. θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των εργασιών των μονάδων στο Παλαιό Φάληρο, το Παγκράτι, τη Δάφνη και το Περιστέρι, καθώς και για την ανέγερση γραφείων στο Διαβαλκανικό Κέντρο, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την ανάπτυξη των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου σ' όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Στο μεταξύ το Μάρτιο θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του Ιατρικού Πάρκου στην Παιανία, προϋπολογισμού 60 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα