Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2002 10:44
UPD:18:51

Πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα των συνεδριάσεων στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,04% και βρίσκεται στις 5.140 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,53%, στις 4.452 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει πτώση 0,65% και βρίσκεται στις 5.100 μονάδες και ο δείκτης DJ Stoxx 50 στις 3.625 μονάδες μειωμένος κατά 0,67%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των κολοσσών IBM και Microsoft που ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Οι μετοχές των ARM Holdings, Infineon Technologies και Stmicroelectronics, εταιρειών που κατασκευάζουν μικροεπεξεργαστές, καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Πτωτικά κινούνται, επίσης, οι μετοχικές τιμές εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Οι μετοχές της Alcatel και της Siemens καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες από 2%.

Πιέσεις δέχεται, τέλος, και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος χθες βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα