Με πτώση 1,69% έκλεισε ο Nikkei

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2001 11:20
UPD:12:58

Στις 10.478,42 μονάδες, με απώλειες 179,81 μονάδων ή 1,69%, έκλεισε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε προς τους επενδυτές η εταιρεία ημιαγωγών Advantest. Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή, η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημία για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2002 επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Advantest υποχώρησε κατά 10,18% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές ομοειδών εταιρειών.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών στον απόηχο της είδησης ότι τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ εμφάνισαν σημαντική μείωση. Οι μετοχές των εταιρειών Honda και Toyota υποχώρησαν κατά 5,88% και 2,46% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών, ο οποίος ευνοείται από την αύξηση της κατανάλωσης των αντιβιοτικών κατά του βακτηριδίου του άνθρακα.

«Οι φαρμακοβιομηχανίες ενισχύονται λόγω των ελπίδων ότι θα αυξηθούν τα κέρδη τους, όταν τα νοσοκομεία θα προχωρήσουν σε νέες προμήθειες αντιβιοτικών μετά τα κρούσματα άνθρακα στην Αμερική», δήλωσε αναλυτής της "Daewoo Securities". Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι μετοχές των εταιρειών Meiji Seika Kaisha Ltd και Yamanouchi.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε στις 10.130,59 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα