Ιπποτούρ: Εξαγορά εταιρείας εμπορίας τροφίμων

Ναυάγησαν τα σχέδια για επέκταση στο χώρο των καυσίμων
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2002 19:04

Η εξαγορά της εταιρείας εμπορίας τροφίμων και ειδών γενικού εμπορίου ΜΠΟΝΟ Ιντερνάσιοναλ ΑΕ αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης Ιπποτούρ ΑΕ.

Η ΜΠΟΝΟ Ιντερνάσιοναλ δραστηριοποιείται στην εμπορία τροφίμων, καθώς επίσης στην βιομηχανική παραγωγή, τυποποίηση, κονσερβοποίηση και στην αντιπροσώπευση εμπορικών οίκων που ασχολούνται με τα τρόφιμα.

Με την εξαγορά της ΜΠΟΝΟ Ιντερνάσιοναλ τροποποιείται το επενδυτικό πλάνο της Ιπποτούρ. Η γενική συνέλευση ενημερώθηκε για τη μη επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση της Ιπποτούρ είχε ανακοινώσει την υλοποίηση ενός προγράμματος διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της και επέκτασης της και σε άλλους τομείς, έχοντας ως άμεσο στόχο την επαύξηση των οικονομικών μεγεθών και της κερδοφορίας της. Για την υλοποίηση των σχεδίων της, έχει καταβληθεί στους κύριους μετόχους το ποσό των 624 εκατ. δρχ. προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών αλλοδαπής εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών.

Το θέμα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και εξάλειψη του λογαριασμού «Ζημιές προηγουμένων χρήσεων» αποφασίστηκε να συζητηθεί σε προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα