Ο ΟΤΕ ασφαλίζει το προσωπικό του στην Αγροτική Ζωής

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2002 12:48
UPD:20:52

Η Αγροτική Ζωής ανέλαβε την ασφάλιση των υπαλλήλων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, με σύμβαση την οποία υπέγραψαν οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Ζωής και Νικόλαος Μανασής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ομαδικό συμβόλαιο που έχει υπογραφεί στην Ελλάδα, αφού σε αυτό συμμετέχουν οι 18.500 υπάλληλοι του Οργανισμού και υλοποιείται με πρωτοβουλία της διοίκησης του Οργανισμού και της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης περιλαμβάνει τόσο ασφάλεια ζωής (παροχές σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου) όσο και νοσοκομειακή – εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (ολοκληρωμένη κάλυψη των εξόδων για προβλήματα υγείας των υπαλλήλων, δωρεάν για τους ίδιους και με μικρή οικονομική επιβάρυνση μπορεί να επεκταθεί και στις οικογένειές τους).

Ως τώρα αν κάποιος εργαζόμενος του ΟΤΕ επισκεπτόταν ένα γιατρό και πλήρωνε 10.000 δρχ., θα εισέπραττε από το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τον κύριο φορέα ασφάλισης των εργαζομένων στον ΟΤΕ, 2.200 δρχ. Τη διαφορά θα την καλύπτει τώρα κατά 80% η ασφαλιστική εταιρεία, πράγμα που σημαίνει ότι αντί ο εργαζόμενος να έχει μια διαφορά περίπου 8.000 δρχ. μεταξύ του ποσού που πλήρωσε και των χρημάτων που εισπράττει, θα έχει στο τέλος μια διαφορά 10%, δηλαδή 1.000 δρχ.

Αντίστοιχα ως τώρα αν ένας εργαζόμενος του ΟΤΕ απευθυνόταν σε μια ιδιωτική κλινική και είχε ανάγκη νοσηλείας 3.000.000 δρχ., το ταμείο του θα έδινε περίπου 400.000-500.000 δρχ. και τα υπόλοιπα ο ασθενής θα ήταν υποχρεωμένος να τα καλύψει ο ίδιος.

Με το συμβόλαιο πρόσθετης ασφάλισης η Αγροτική Ζωής θα πληρώσει το 80% της δαπάνης, αφού αφαιρεθεί πρώτα το ποσό που θα καταβάλει το ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Το κόστος της πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης αναγκών υγείας πληρώνεται από τον ΟΤΕ και παρέχεται στο σύνολο του προσωπικού (μόνιμο, δόκιμο, με σύμβαση αορίστου χρόνου, δικηγόροι με πάγια αντιμισθία κλπ.).

Η ισχύς των καλύψεων αρχίζει από 1-1-2002 με τις εξής εξαιρέσεις: προϋπάρχουσες ασθένειες και παροχές μητρότητας, η κάλυψη των οποίων αρχίζει από 1-7-2002.

Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ μπορούν να ασφαλίσουν για παροχές υγείας, με μικρή δική τους επιβάρυνση, τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγο και παιδιά) από 1-4-2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα