Κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο της Ν.Υ.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2002 17:11
UPD:17:15

Κλειστό είναι σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω του εορτασμού των γενεθλίων του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 4,6% χάνοντας όλα τα κέρδη του από την αρχή του έτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της αμερικανικής xρηματιστηριακής αγοράς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Την περασμένη Παρασκευή ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε κατά 2,8%, στις 1.930 μονάδες, στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών Microsoft http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/19/191808.htm και IBM http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/19/191810.htm

O δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,79%, κλείνοντας στις 9.771,85 μονάδες, διευρύνοντας τις φετινές απώλειές του στο 2,5%. O δείκτης Standard & Poor's 500 υποxώρησε κατά 11,30 μονάδες ή 1%, διευρύνοντας τις απώλειές του φέτος στο 1,8%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν και αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας τα οικονομικά τους αποτελέσματα περιλαμβάνονται οι: Amgen, AOL Time Warner, Bausch & Lomb, Dynegy, Du Pont, Dow Chemicals, EMC, Εastman Kodak και Exxon Mobil.

Σε ό,τι αφορά τα νέα στοιχεία για την οικονομία, την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι βασικοί δείκτες οικονομικής δραστηριότητας για το Δεκέμβριο του 2001. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι εν λόγω δείκτες –εκ των βασικών μεγεθών που απεικονίζουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσαν αύξηση 0,8% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2001.

Την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας και την Παρασκευή οι πωλήσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, τέλος, και η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, την ερχόμενη Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα