Στελέχωση Διαχειριστικής Αρχής για την προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2002 12:44

Με απόφαση του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Δρυ αποφασίστηκε η άμεση οργάνωση και στελέχωση της Διαχειριστικής Αρχής και Αρχής Πληρωμής του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΠΑΑ) 2000-2006, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα προωθήσουν το πρόγραμμα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ύψους 2.686,4 εκ. ευρώ και κοινοτική συμμετοχή 999,3 εκ. ευρω στοχεύει στην βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου και την διατήρηση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής για όλο τον αγροτικό πληθυσμό.

Οι δράσεις ανά μέτρο είναι τέσσερις: «Πρόωρη Συνταξιοδότηση», «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τις μειονεκτικές περιοχές και τις περιοχές που υπόκεινται σε περιβαλλοντικούς περιορισμούς», «Γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα» και «Δάσωση Γεωργικών Γαιών».

Οι ενδιαφερόμενοι για τις πιο πάνω δράσεις μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από το υπ. Γεωργίας (010 212 4000) και από τις κατατόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα