Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street αναμένουν οι αναλυτές

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2002 15:02
UPD:17:49

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι περισσότεροι αναλυτές ως προς την πορεία της Wall Street κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά από ορισμένα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η Lucent Technologies, εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του οικονομικού που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2001, οι ζημιές της περιορίστηκαν στα 423 εκατ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή έναντι 464 εκατ. δολ. ή 47 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Lucent θα ανακοίνωνε ζημίες ύψους 24 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία προέβη στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο θα σημειώσουν αύξηση από 10% έως 15% σε σχέση με το προηγούμενο.

Ενθαρρυντικά ήταν και τα αποτελέσματα της Amazon.com. Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,09 εκατ. δολαρίων, ενώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2000 είχε παρουσιάσει ζημίες ύψους 545,1 εκατ. δολ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις στο εν λόγω διάστημα αυξήθηκαν κατά 15% και έφθασαν τα 1,12 δισ. δολ. ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το ένα δισ. δολ.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης (στις 16:30' ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών International Paper, Johnson & Johnson και Merck. Οι δύο τελευταίες αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των κερδών τους.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα η Motorola για το τέταρτο τρίμηνο του 2001. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε ζημία πέντε σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών 15 σεντς ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του 2001.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα νέα από το χώρο της οικονομίας, στις 17:00' (ώρα Ελλάδος) το Conference Board θα δώσει στη δημοσιότητα τους βασικούς δείκτες οικονομικής δραστηριότητας για το Δεκέμβριο του 2001.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι εν λόγω δείκτες -εκ των βασικών μεγεθών που απεικονίζουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσαν αύξηση 0,8% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2001.

Την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας. Την Παρασκευή, τέλος, θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα