Αυξάνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετά τα αποτελέσματα της Nokia
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2002 13:04
UPD:19:08

Εντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της Nokia.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.250 μονάδες με κέρδη 1,34%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.516 μονάδες αυξημένος κατά 1,48% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.205 σημειώνοντας άνοδο 0,83%. Ο δείκτης DJ Stoxx των 50 ευρωπαϊκών blue chips ενισχύεται κατά 1,67% και έχει φθάσει τις 3.630 μονάδες.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι μετοχές εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Nokia. H φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 διαμορφώθηκαν στα 0,24 ευρώ ανά μετοχή σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2000, ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης έκαναν λόγο για κέρδη 0,18 ευρώ έως 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 8%. Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Alcatel (5,99%) και Εricsson (3,99%). H τελευταία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα την Παρασκευή.

Eντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον και για μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ημιαγωγών μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο ομοειδών εταιρειών στη Νέα Υόρκη. H αμερικανική Novellus σημείωσε χθες εντυπωσιακή άνοδο κατά 9% μετά την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 αναμένεται να ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις.

Παράλληλα, η JP Morgan προέβη στην αναβάθμιση της μετοχής της παραπάνω εταιρείας καθώς και άλλων ομοειδών εταιρειών (μεταξύ των οποίων και η Applied Materials) επισημαίνοντας ότι τα χειρότερα για τον εν λόγω κλάδο ανήκουν στο παρελθόν. Η μετοχή της Stmicroelectronics ενισχύεται κατά 4,71%, ενώ ανοδικά κινούνται, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Infineon Technologies και ARM Holdings.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, και μετοχές εταιρειών από τον κλάδο των ΜΜΕ με αιχμή τη μετοχή της βρετανικής Pearson (4,30%) μετά από σύσταση που απηύθυνε στους επενδυτές η ABN Amro Holding NV να αυξήσουν τις θέσεις τους στη μετοχή του εκδότη των "Financial Times". Σημαντική άνοδο (2,96%) σημειώνει και η μετοχή της Vivendi Universal μετά από θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τη γαλλική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα