Θα συνεχιστεί η άνοδος στο NYSE, εκτιμούν οι αναλυτές

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2002 15:05
UPD:17:34

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ των προβλέψεων αποτελέσματα της Nokia καθώς και άλλων εταιρειών αναμένεται να συντηρήσουν σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Nasdaq σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 2,12%, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,18%.

H Νοkia, η κορυφαία, παγκοσμίως, εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 διαμορφώθηκαν στα 0,24 ευρώ ανά μετοχή σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2000, ενώ οι προβλέψεις της διοίκησης έκαναν λόγο για κέρδη 0,18 ευρώ έως 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση της φινλανδικής εταιρείας έκανε λόγω για βελτίωση των συνθηκών της αγοράς μέσα στο 2002.

Αισιόδοξες ήταν και οι εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Siebel, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2001, ωστόσο, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000.

Επιπλέον, η Corning, εταιρεία κατασκευής δικτύων οπτικών ινών, προέβη στην εκτίμηση ότι η ζήτηση των προϊόντων της ενδέχεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αύξηση σημείωσαν, τέλος, στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 τα κέρδη της EMC.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Eastman Kodak, McDonalds και SBC Communications.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00' (ώρα Ελλάδος) η κατάθεση του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας. Ο κ. Γκρίνσπαν αναμένεται να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική της Fed, στο θέμα των φοροαπαλλαγών και στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Σε περίπου μισή ώρα το υπουργείο Εργασίας θα δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, στο χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιανουαρίου, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος αυξήθηκαν, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, κατά 16.000 και έφθασαν τις 400.000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα