Χ. Βερελής: Το Μάρτιο εκλογή νέας διοίκησης στον ΟΤΕ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2002 17:10
UPD:20:15

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο η κυβερνητική πολιτική στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως την παρουσίασε στα μέλη της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον κ. Βερελή με την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν επενδύσεις δύο τρισ. δραχμές, θα δημιουργηθούν περίπου 20.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ από τις άδειες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, μπήκαν στα ταμεία του κράτους περίπου 250 δισ. δρχ.

Μειώσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ

O κ. Βερελής τόνισε πως είναι πλέον ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στα Βαλκάνια, είναι ο Οργανισμός με τον μικρότερο δανεισμό και την τελευταία πενταετία μείωσε το προσωπικό του μέσω της εθελουσίας εξόδου, χωρίς να χάσει από την ανταγωνιστικότητά του.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι ο ΟΤΕ δεν χρειάζεται πλέον τον κρατικό προστατευτισμό και ανακοίνωσε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων για την ανάδειξη νέου δ.σ., με άλλο τρόπο, για πρώτη φορά.

Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Βερελής ανακοίνωσε ότι στις 27 του μηνός θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει μειώσεις στις αστικές και υπεραστικές συνδιαλέξεις, κάτι που θα συμβάλλει στη μείωση του τιμαρίθμου κατά 0,1%.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μετοχοποίησης του ΟΤΕ και χαρακτήρισε απολύτως πετυχημένο το σχέδιο αριθμοδότησης, σημειώνοντας ότι δεν θα χρειαστεί άλλο σχέδιο για τα επόμενα 40 χρόνια.

Τα ΕΛΤΑ θα πάρουν το δρόμο της Σοφοκλέους

Ο κ. Βερελής ανακοίνωσε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθούν, μέσω της εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν περίπου 800 προσλήψεις για την ενίσχυση του προσωπικού, ώστε να ανταπεξέλθει ο Οργανισμός στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και αναβάθμιση των υπηρεσιών του για να καταστεί ανταγωνιστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΕΛΤΑ είναι πλέον ένας κερδοφόρος οργανισμός και από ζημιές 25 δισ. δρχ. που είχε το 1997, σήμερα έχει κέρδος περίπου πέντε δισ. δρχ.

<>Για την Ολυμπιακή

O κ. Βερελής δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της Ολυμπιακής, καθώς όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την ιδιωτικοποίησή της. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 του μηνός λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα