Oι εταιρικές ανακοινώσεις μετριάζουν την αισιοδοξία στη N.Y.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 14:29
UPD:18:05

MΙΑ ΣΕΙΡΑ απογοητευτικών εταιρικών ανακοινώσεων μετρίασαν το κλίμα ευφορίας που δημιούργησαν χθες τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/25/193128.htm και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του Αλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/24/193041.htm .

Λίγη ώρα μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, η αμερικανική Qualcomm Inc αναθεώρησε προς τα κάτω την αρχική της πρόβλεψη για τα έσοδά της στη χρήση που λήγει το Σεπτέμβριο. Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 4,20%.

Επιπλέον, η καναδική JDS Uniphase ανακοίνωσε ζημίες μεγαλύτερες από τις προβλέψεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2001, ενώ η αμερικανική Gateway προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα εμφανίσει ζημίες στα επόμενα τρίμηνα και ότι θα προβεί σε νέες απολύσεις καθώς και στο κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων της. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2001, ωστόσο, εμφάνισε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκάλεσαν, επίσης, τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής Ericsson, η οποία στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2001 εμφάνισε ζημίες μεγαλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 6,44%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Lockheed Martin και United States Steel Corp. Σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών για τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 9.796,07 μονάδες και ο Nasdaq στις 1.942,58 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,05%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα