Αλουμίνιον της Ελλάδος: Eντός του α' τριμήνου η έγκριση ενεργειακής επένδυσης 15 δισ. δρχ.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 15:37

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2002 αναμένεται να εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το σχέδιο της εσηγμένης Αλουμίνιον της Ελλάδος για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωϊ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 15 δισ. δρχ., που είναι υπό έγκριση ένταξης στο Γ' ΚΠΣ.

Η σύμβαση της εταιρείας με τη ΔΕΗ για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Ιάσονας Στράτος, λήγει το 2006 και πρέπει πριν το έτος αυτό η εταιρεία να έχει πηγές ενέργειας που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της. Αυτό που έχουμε σκοπό να κάνουμε, είπε, είναι ένα σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού που καλύπτει τα δυο τρία των αναγκών της εταιρείας σε ηλεκτρική ενέργεια και απομένει το ένα τρίτο, για το οποίο το Αλουμίνιο αναμένει προτάσεις από τη ΔΕΗ ή από τρίτους. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας που περιλαμβάνουν τη δημιουργία τριών μονάδων, θα ανέλθουν στα 150 εκ. ευρώ.

Ο κ. Στράτος υποστήριξε ότι η ΔΕΠΑ έχει προβλέψει τη χάραξη της μεταφοράς του φυσικού αεριου από τις δικές της εγκαταστάσεις έως τις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος και είναι σε θέση να την υλοποιήσει μέσα στην επόμενη διετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα