Αδύναμο παραμένει το ευρώ

Παρά τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2002 12:46
UPD:18:13

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών παραμένει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου παρά τα σημερινά αισιόδοξα μηνύματα από τη γερμανική οικονομία, την ισχυρότερη στην ευρωζώνη.

Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία σημείωσε τον Ιανουάριο άνοδο, για τρίτο κατά σειρά μήνα, παρέχοντας ενδείξεις ότι η ισχυρότερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ ανακάμπτει http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/28/193697.htm .

Στις 12:27' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 86,37 σεντς έναντι 86,3 σεντς (το κατώτερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών) αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαινόταν στα 115,52 γιεν ανά ευρώ, στο κατώτερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, έναντι 116,42 γιεν ανά ευρώ στις 23:00' ώρα Ελλάδος της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ανοδική πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/28/193609.htm , καθώς οι αγορές συναλλάγματος, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλαν Γκρίνσπαν, εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα από την ευρωπαϊκή.

Περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα αντλήσουν οι επενδυτές από τα σημαντικά στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα. Στις 17:00' ώρα Ελλάδος, θα ανακοινωθούν οι νέες πωλήσεις κατοικιών για το Δεκέμβριο του 2001, την Τρίτη ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, την Τετάρτη το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου και την Παρασκευή στοιχεία για την ανεργία.

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της FOMC, της 12μελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Fed. H συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής για το ύψος των επιτοκίων (στις 21:15' ώρα Ελλάδος).

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλαν Γκρίνσπαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/25/193096.htm , οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στα συνοδευτικά σχόλια της Fed σχετικά με την πορεία της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα