Mε θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2002 17:41
UPD:18:02

Ανοδικά κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Αυτή την ώρα (17:35') o Dow Jones βρίσκεται στις 9.862,29 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,23%, ο Standard & Poor's στις 1.134,62 μονάδες με οριακά κέρδη 0,12% και ο Nasdaq στις 1.947,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%.

Σημαντική άνοδο (6,06%) σημειώνει η μετοχή της Χerox. H αμερικανική εταιρεία κατασκευής φωτοτυπικών μηχανημάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ζημίες της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 περιορίστηκαν στα τέσσερα εκατ. δολάρια από 20 εκατομμύρια δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2000. Παράλληλα, η διοίκηση της Xerox προέβη στην εκτίμηση ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αξιόλογα κέρδη, καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Ford (3,65%) και General Motors (2,17%) μετά την αναβάθμισή τους από τον επενδυτικό οίκο Μorgan Stanley.

Aνοδο (2,37%) σημειώνει και η μετοχική τιμή της Texas Instruments. Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε σήμερα τη μετοχή της παραπάνω εταιρείας επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά της μεγέθη θα παρουσιάσουν βελτίωση στο τρίμηνο που διανύουμε.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν απρόσμενη αύξηση κατά 5,7%, καθώς τα επιτόκια στεγαστικών δανείων βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, την Τετάρτη το αμερικανικό ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου του 2001 και την Παρασκευή στοιχεία για την ανεργία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο δείκτης ανεργίας θα διαμορφωθεί τον Ιανουάριο στο 5,9% του εργατικού δυναμικού, από 5,8% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της FOMC, της 12μελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Fed. H συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής για το ύψος των επιτοκίων (στις 21:15' ώρα Ελλάδος).

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλαν Γκρίνσπαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/25/193096.htm , οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στα συνοδευτικά σχόλια της Fed σχετικά με την πορεία της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα