Σε στάση αναμονής η Wall Street

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 15:27
UPD:19:00

Μικρή άνοδο ενδέχεται να σημειώσουν στην αρχή της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά το κλίμα αισιοδοξίας που δημιούργησαν τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Texas Instruments και Coca Cola.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, πολλά θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας από το χώρο της οικονομίας.

Σημαντικά κέρδη (7,97%) καταγράφει αυτή την ώρα στη Γερμανία η μετοχή της Texas Instruments. H αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street ότι οι ζημίες της στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 περιορίστηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προσδοκίες της αγοράς. Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από τις πωλήσεις της θα υπερβούν τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι τα "χειρότερα" για τη βιομηχανία ημιαγωγών ανήκουν στο παρελθόν», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Βen Rogoff, διαχειριστής κεφαλαίων στην Aberdeen Asset Management.

Ενθαρρυντικά ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca Cola, καθώς τα καθαρά της κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρήσης σχεδόν τριπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 914 εκατ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή. Aξιόλογη άνοδο σημείωσαν, επίσης, και τα κέρδη της Expedia.com, στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των εταιρειών ChevronTexaco, Kellog και United Parcel Service.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, επίσης, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με έρευνα του Briefing.com, οι εν λόγω παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,3% έναντι πτώσης 4,8% που είχαν σημειώσει το Νοέμβριο.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, θα δοθεί στη δημοσιότητα και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διαμορφώθηκε στο 96 τον Ιανουάριο, από 93,7 το Δεκέμβριο του 2001.

Σήμερα ξεκινά, επίσης, η συνεδρίαση της FOMC, της 12μελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Fed. H συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της επιτροπής για το ύψος των επιτοκίων (στις 21:15' ώρα Ελλάδος).

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλαν Γκρίνσπαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/01/25/193096.htm , οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στα συνοδευτικά σχόλια της Fed σχετικά με την πορεία της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα