Μέτρα για την πάταξη του παράνομου τζόγου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 15:45

Μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο παράνομος τζόγος που πραγματοποιείται με τη μετατροπή ηλεκτρονικών τεχνικών παιγνιδιών σε τυχερά, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Τα μέτρα αυτά είναι :

1. Η εγκατάσταση μηχανισμού καταγραφής των εσόδων σε κάθε μηχάνημα με τρόπο ανάλογο των ταμειακών μηχανών.

2. Η δημιουργία μητρώου των κατασκευαστών, εισαγωγέων, διακινητών ηλεκτρονικών παιγνιδιών.

3. Η υποχρέωση για κάθε ηλεκτρονικό παίγνιο να έχει τη γνωμάτευση της Επιτροπής Παιγνίων, πριν αυτό διατεθεί στην αγορά.

4. Η υποχρέωση να υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός αριθμός σειράς σε κάθε μηχάνημα καθώς και τα στοιχεία του κατασκευαστή, του εισαγωγέα και του αριθμού έγκρισης της Επιτροπής Παιγνίων.

5. Κάθε παίγνιο που διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο ότι δεν διαθέτει τον κωδικό αριθμό σειράς για την έγκριση της επιτροπής, θα κατάσχεται ως παράνομο και στην επιχείρηση θα επιβάλλονται οι διοικητικές ποινές που προβλέπονται για τα παράνομα τυχερά παιγνίδια.

6. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι παίγνιο έχει μετατραπεί και λειτουργεί ως τυχερό, θα συνεπάγεται δίωξη όλων των παραγόντων που έχουν μεσολαβήσει. Στην περίπτωση αυτή θα επιβάλλεται προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης, ενώ εάν διαπιστωθεί η υποτροπή από την επιχείρηση, αυτή θα κλείνει οριστικά.

7. Αφαιρείται το δικαίωμα του ελεγχόμενου να κάνει ένσταση και να καθυστερεί τις διαδικασίες επιβολής των ποινών.

Ο κ. Χριστοδουλάκης δεν απεκλεισε το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιγνιδιών, στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα αυτά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα