Απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 15:59

Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς η αμερικανική οικονομία έχασε τον περασμένο μήνα τις λιγότερες θέσεις εργασίας στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τα μισθολόγια μειώθηκαν κατά 89.000 τον περασμένο μήνα έναντι μείωσης κατά 130.000 το Δεκέμβριο και 335.000 το Νοέμβριο. Tο συνολικό ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο 5,6% από 5,9% το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των μισθολογίων κατά 50.000, ενώ εκτιμούσαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανερχόταν στο 5,9%.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου προσέλαβε υπαλλήλους, ενώ τα εργοστάσια προέβησαν στις λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας από το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, εταιρείες κολοσσοί, όπως η American Airlines, έχουν αρχίσει και πάλι να προσλαμβάνουν υπαλλήλους.

Tα παραπάνω στοιxεία, σε συνδυασμό με άλλα ενθαρρυντικά που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα, ενισχύουν την άποψη πολλών αναλυτών για τερματισμό της ύφεσης στο άμεσο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα