Δεκαεπτά κατασκευαστικές για την 7η τάξη

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 17:47
UPD:17:48

Δεκαεπτά ήταν τελικά τα σχήματα που κατέθεσαν αίτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για το πτυχίο της νέας ανώτατης εβδόμης εργοληπτικής τάξης. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την κατάταξη στις τάξεις 7η, 6η, 5η, 4η και 3η υποβλήθηκαν 17, 49, 74, 51 και μία αιτήσεις συγχώνευσης αντίστοιχα.

Το σύνολο των εταιρειών προς συγχώνευση για κάθε μία από τις παραπάνω τάξεις ανέρχεται σε 107, 147, 193, 110 και δύο αντίστοιχα. Το σύνολο αιτήσεων συγχωνεύσεων ανήλθαν σε 195, το σύνολο εταιρειών πού συμμετέχουν στις συγχωνεύσεις ανήλθαν σε 565 και το σύνολο των υφιστάμενων εταιρειών σε 748.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από την πλευρά των κατασκευαστικών εταιρειών για συγχωνεύσεις και αυτοτελή επανάκριση των εργοληπτικών εταιρειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ν.2940/20001.

Η αρμόδια διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρεί άμεσα στην αξιολόγηση των ολοκληρωμένων φακέλων, σε συνεργασία με τρεις ανεξάρτητους διεθνείς οίκους οικονομικών συμβούλων, οι οποίοι προσελήφθησαν μετά από διεθνή διαγωνισμό, καθώς και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών.

Η αξιολόγηση των ολοκληρωμένων φακέλων προβλέπεται να γίνει εντός τριμήνου από την κατάθεση τους. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που δήλωσαν την πρόθεση τους για συγχώνευση, έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συγχώνευσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2002, οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης του πλήρους φακέλου επανάκρισης και επανακατάταξης.

Οσες εταιρείες δεν κατέθεσαν ούτε αίτηση συγχώνευσης, ούτε αίτηση αυτοτελούς κατάταξης, θα διαγραφούν από το ΜΕΕΠ με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εντός μηνός.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ εκτιμά ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2002. Μέχρι τότε, ισχύουν τα παλαιά πτυχία των κατασκευαστικών εταιρειών, με τα οποία μπορούν να προσέρχονται στις διαδικασίες των έργων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα