Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2001 12:43
UPD:13:12

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται κυρίως σε μετοχές από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,26% και βρίσκεται στις 5.131,3 μονάδες, στο Παρίσι δείκτης CAC 40 στις 4.293,34 μονάδες με κέρδη 1,88%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.617,21 μονάδες αυξημένος κατά 1,51% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.048,8 μονάδες με άνοδο 0,91%.

Η μετοχή της Royal Philips ενισχύεται κατά 5,1% παρά το γεγονός ότι η ολλανδική εταιρεία ηλεκτρονικών το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφάνισε ζημία ύψους 799 εκατ. ευρώ και την προειδοποίηση ότι θα εμφανίσει ζημία και το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο, η διοίκηση της Philips προέβη στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στον τομέα ημιαγωγών θα παρουσιάσουν αύξηση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Η πρόβλεψη αυτή ευνόησε τις μετοχές και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο, όπως είναι οι: Stmicroelctronics, Infineon Technologies και ASML. H τελευταία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της British Telecommunications μετά την είδηση ότι η βρετανική εταιρεία «απελευθερώθηκε» από τη ζημιογόνο Concert, την κοινοπραξία που ίδρυσε από κοινού με την AT&T.

Αντιθέτως, απώλειες καταγράφει και σήμερα η μετοχή του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, η οποία χθες έχασε περίπου το 8% της αξίας της μετά την είδηση ότι η διοίκηση μείωσε σημαντικά το στόxο για την κερδοφορία της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Σήμερα η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 8% λόγω των δραματικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις να σημειώσουν άνοδο μόλις κατά 4%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα