Ολυμπιακή: Νέα παράταση διαπραγματεύσεων με την IAS

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2002 18:54

Την τρίτη κατά σειρά παράταση έδωσε η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνο-αυστραλιανή κοινοπραξία IAS, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η κυβέρνηση έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της κοινοπραξίας για ολιγοήμερη παράταση, προκειμένου να προσκομίσει τα στοιχεία και τις εγγυήσεις που ζητάει το ελληνικό Δημόσιο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας δήλωναν ότι τρία είναι τα επίμαχα θέματα, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το πρώτο αφορά την επιταγή των 102 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ζητήσει από την κοινοπραξία το ελληνικό Δημόσιο, δεύτερο το επιχειρησιακό σχέδιο της Ολυμπιακής και συγκεκριμένα οι υπερατλαντικές πτήσεις, κυρίως σε προορισμούς όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και, τρίτον, το μέλλον των εργαζομένων.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για μια σίγουρη λύση, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του εθνικού αερομεταφορέα, χωρίς ο ελληνικός λαός να καλείται κάθε τόσο να πληρώνει χρέη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα