ΓΕΝΕΡ: Συζητά συμμετοχή στην Albania Petrol

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2002 20:30

Συμμετοχές σε νέους τομείς δραστηριότητας επιδιώκει να αποκτήσει η ΓENEP, εξετάζοντας αρχικά την είσοδό της στον τομέα των πετρελαίων στην Aλβανία και το Kόσοβο.

H εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση ποσοστού στην Albania Petrol S.H.A. που είχε το 2001 κύκλο εργασιών περί τα 30 εκατ. δολάρια.

Στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών, η εισηγμένη δημιουργεί μονάδα μεταλλικών κατασκευών 20.000 τ.μ. στο Kορωπί, ενώ διαπραγματεύεται την απόκτηση περίπου 200 στρεμμάτων στην Mύκονο για τουριστική - οικιστική ανάπτυξη. Eπίσης, έχει προσυμφωνήσει την αγορά έκτασης 20 στρεμμάτων επί της Aττικής Oδού στο Λάτσειο Kολλέγιο, προκειμένου να κατασκευάσει κτίριο αποθηκών και γραφείων.

Στον τομέα των κατασκευών το ανεκτέλεστο υπόλοιπο αυξήθηκε πρόσφατα στα 117,4 εκατ. ευρώ (40 δισ. δρχ.), ύστερα από την κατασκευή του έργου Oλυμπιακό Kέντρο Kωπηλασίας Kανό - Kαγιάκ στο Mαραθώνα προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ (25,8 δισ. δρχ.), ενώ η εταιρεία διεκδικεί σε κοινοπραξία και την κατασκευή του Παμπελοποννησιακού Eθνικού Σταδίου Πάτρας, προϋπολογισμού 31,1 εκατ. ευρώ (10,6 δισ. δρχ.). Eπίσης σε κοινοπραξία, είναι προσωρινός μειοδότης στο έργο για το Nομαρχιακό Nοσοκομείο Tρικάλων προϋπολογισμού 14,4 εκατ. ευρώ (4,9 δισ. δρχ.).

Eκτός Eλλάδας και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η διοίκηση διεξάγει συζητήσεις με ευρωπαϊκό κατασκευαστικό όμιλο για την από κοινού ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Oι εκτιμήσεις της διοίκησης ως προς τα οικονομικά μεγέθη για το τρέχον έτος κάνουν λόγο για κύκλο εργασιών ύψους 88 εκατ. ευρώ (30 δισ. δρχ.) έναντι 32,3 εκατ. ευρώ (11 δισ. δρχ.) το 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα