Με αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 12:43

Απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.073 μονάδες μειωμένος κατά 0,40%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.307 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.897,59 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,79%. Ο δείκτης DJ Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,43% και έχει διαμορφωθεί στις 3.469,17 μονάδες.

Σημαντική πτώση (15,2%) καταγράφει η μετοχή της ιρλανδικής τράπεζας Allied Irish Banks, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι διερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης ατασθαλιών στις δραστηριότητες της αμερικανικής θυγατρικής της Allfirst Financial Inc. Πιέσεις δέχονται και οι μετοχικές τιμές και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Royal Bank of Scotland και η Βarclay's.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τη μετοχή της Nokia να υποχωρεί κατά 1,31%.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες ευνοούνται από την ελαφρά ανάκαμψη των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Οι μετοχές των εταιρειών BP, Shell και ΤοtalFinaElf ενισχύονται.

Σημαντική άνοδο σημειώνει και η μετοχή του ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικής EADS, o oποίος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του κατά την περυσινή χρήση αυξήθηκαν κατά 27%. Τέλος, πτωτικά κινείται η μετοχή της DaimlerChrysler εν αναμονή των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 1,57%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα