InfΟΤΕ - Εκτιμήσεις για κέρδη έξι δισ. δρχ. το 2002

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 16:41
UPD:16:45

Τους στόχους και τις προοπτικές της νέας θυγατρικής του ομίλου ΟΤΕ, με την επωνυμία Πληροφορίες Καταλόγου ΟΤΕ ΑΕ και τον διακριτικό τίτλο InfΟΤΕ, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής και ο διευθύνων σύμβουλος της InfΟΤΕ Ιωάννης Βασιλαράς.

Οπως τόνισε ο κ. Μανασής, μετά την έγκριση της πρόσφατης έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ για την απόσχιση του κλάδου του τηλεφωνικού καταλόγου, η αναπτυξιακή πορεία της InfΟΤΕ τίθεται σε νέες βάσεις.

Η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει στη μεγαλύτερη διείσδυση της InfΟΤΕ στην εγχώρια αγορά και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Το 2002 η διοίκηση εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα κυμανθεί στα έξι δισ. δρχ. και το 2003 στα επτά δισ. δρχ. Αντίστοιχα ο τζίρος αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% το 2002.

Στα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία περιλαμβάνονται ο Χρυσός Οδηγός, ο οποίος κυκλοφορεί σε πέντε εκ. αντίτυπα, έχει πανελλαδική κάλυψη και διανέμεται δωρεάν. Οπως έγινε γνωστό τα διαφημιστικά έσοδα ανέρχονται ετησίως σε 16 δισ. δρχ. Επίσης στα προϊόντα περιλαμβάνονται οι Ονομαστικοί Τηλεφωνικοί Κατάλογοι με την ευρεία βάση δεδομένων (έξι εκατ. εγγραφές), τα CD-ROM του Χρυσού Οδηγού και των Ονομαστικών Καταλόγων και ο ξενόγλωσσος κατάλογος Blue Pages που προβάλλει επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουριστικού και εξαγωγικού κλάδου.

Ολες οι υπηρείες της InfΟΤΕ διατίθενται μέσω του Ιντερνετ στη διεύθυνση www.xo.gr που καταγράφει ημερησίως 30.000 επισκέψεις. Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχονται υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το νέο προϊόν της εταιρείας αποτελεί ο Πανελλαδικός Χρυσός Οδηγός Επιχειρείν, που παρέχει πληροφορίες για το σύνολο των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων, οι οποίες προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος οδηγός θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου και τα 250.000 αντίτυπα του οδηγού θα διαμηθούν δωρεάν σε επιχειρήσεις.

Ο κ. Βασιλαράς αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στην Κύπρο από την πλευρά του αντίστοιχου οργανισμού Τηλεπικοινωνιών για πιθανή συνεργασία στην έκδοση του συγκεκριμένου οδηγού. Στην Κύπρο εδώ και ενάμιση χρόνο εκδίδεται ο Χρυσός Οδηγός με την υποστήριξη του ΟΤΕ, ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του καταλόγου Blue Pages.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα