Γ. Ανωμερίτης: Εχουν κατατεθεί 273 δηλώσεις για δρομολόγηση πλοίων

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2002 17:08

Την προσεχή Τετάρτη θα κληθούν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όλοι οι ανάδοχοι προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο φάκελος για την μετοχοποίηση του ΟΛΠ, δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του νέου Θεσμικού Πλαισίου στην Ακτοπλοϊα λέγοντας ότι υπήρξαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 273 δηλώσεις για δρομολόγηση πλοίων. Στις 10 Φεβρουαρίου το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα τις δημοσιεύσει και θα αναμείνει μέχρι τις 20 του ιδίου μήνα συμπληρώσεις. Στις 31 Μαΐου θα γίνει αποδοχή απο το υπουργείο και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο θα αποφασίσει ποιές απο τις γραμμές που προτείνονται θα λειτουργήσουν.

Στις 30 Απριλίου θα γίνει πρόσκληση από το ΥΕΝ στις εταιρείες για εξυπηρέτηση γραμμών διάρκειας τριών έως πέντε ετών χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου.

Τέλος, στις 15 Ιουνίου θα προκηρυχθεί διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για συμβάσεις ανάθεσης εξυπηρέτησης γραμμών με αμοιβή από το δημόσιο.

Σχετικά με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και το αιτημά της για αύξηση των ναύλων, ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ του υπουργείου και της Ενωσης με τα τρία βασικά θέματα:

- Το ναυλολόγιο

- Τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και

- Τις εκπτώσεις.

Αρνήθηκε ωστόσο ότι θα υπάρξουν στα ναύλα οι αυξήσεις που προτείνουν οι ακτοπλόοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα