Πάνω από τα 87 σεντς το ευρώ

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2002 12:59
UPD:13:03

Ανοδικά κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου. Στις 12:55' το ευρώ ισοδυναμούσε με 87,23 σεντς από 86,84 σεντς αργά χθες το βράδυ, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί έφθασε μέχρι τα 87,39 σεντς.

Σημαντική ώθηση στο ευρώ έδωσαν τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνη παρουσιάζει τάσεις ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή Γερμανία αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 1,9% σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,2%. Ηταν η πρώτη αύξηση μετά από διάστημα τεσσάρων μηνών.

«Αναμένουμε ανάκαμψη της (γερμανικής) οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», στο "Bloomberg" ο Manfred Fuchs, ανώτερο στέλεχος γερμανικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν εμπειρογνώμονες, το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των μετοχικών αξιών στη Wall Street. Την Πέμπτη, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τη σημερινή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα