Αλυσίδα κινέζικων εστιατορίων από τη Γρηγόρης Μικρογεύματα

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2002 16:37
UPD:20:41

O όμιλος Γρηγόρης Μικρογεύματα παρουσίασε τη νέα αλυσίδα κινέζικων εστιατορίων Wok 88, που αναπτύσσεται από την Ασιατικά Εστιατόρια ΑΕ. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από τη στρατηγική συνεργασία του ομίλου και της αλυσίδας ασιατικών εστιατορίων Golden Phoenix.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Γρηγόρης Μικρογεύματα Βλάσση Γεωργάτο, το πρώτο πιλοτικό κατάστημα της αλυσίδας δημιουργήθηκε στον πολυχώρο εστίασης του σούπερ μάρκετ Carrefour επί της Πέτρου Ράλλη. Το δεύτερο, επί της οδού Συγγρού, εγκαινιάζεται αύριο, ενώ το τρίτο κατάστημα στην Κυψέλη βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής. Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία τουλάχιστον πέντε εστιατορίων μέσα στο έτος 2002.

Ο κ. Γεωργάτος επεσήμανε ότι για τη φετινή χρονιά εξετάζονται η δημιουργία και ανάπτυξη αλυσίδας φαγητού, αλλά και η είσοδος του ομίλου στην αγορά των cafe. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναμόρφωση των καταστημάτων Νέον (τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυο μετά την συγχώνευση της εταιρείας με την Καφεστιατόρια Νέον) και στην περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των Βαλκανίων.

Στόχος της διοίκησης είναι στα επόμενα τρία χρόνια η εταιρεία να έχει έντονη παρουσία σε χώρες της Βαλκανικής και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ. Στην Ρουμανία διαθέτει πέντε καταστήματα και μονάδα παραγωγής στο Βουκουρέστι. Μέσα στον χρόνο προγραμματίζεται η δημιουργία πέντε ακόμα καταστημάτων.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένονται πωλήσεις 19 δισ. δρχ. και καθαρά προ φόρων κέρδη άνω των 2,5 δισ. δρχ. Κατά τη χρήση του 2001 οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 13 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων θα ξεπεράσουν το ένα δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα