Στη σκιά της Nortel η Wall Street

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2002 17:39
UPD:17:40

AΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν από την αρχή της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street. Αυτή την ώρα (17:35') ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.825 μονάδες μειωμένος κατά 0,60%, ο Nasdaq στις 1.822 μονάδες με απώλειες 1,29% και ο S&P 500 στις 1.104 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μετά τη σημερινή προειδοποίηση της καναδικής Nortel Νetworks ότι οι πωλήσεις της στο τρίμηνο που διανύουμε θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 8,48%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, επίσης, και άλλες μετοχές εταιρειών από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών δικτύων μεταξύ των οποίων οι: Lucent Technologies, Ciena και Qualcomm.

Πτώση (2,44%) σημειώνει και η μετοχή της Cisco Systems, του μεγαλύτερου κατασκευαστή εξοπλισμού δικτύωσης υπολογιστών στον κόσμο. Η Dresdner Kleinwort Wasserstein μείωσε σήμερα στα 13 δολάρια την τιμή-στόχο της μετοχής της Cisco.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου είναι απογοητευτικά, ενώ οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές», δήλωσε στο "Bloomberg" στέλεχος της Voyager Asset Management. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την εγκυρότητα των λογιστικών μεθόδων πολλών εταιρειών, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, πρόσθεσε.

Το κλίμα έχει επιβαρύνει και η νέα προειδοποίηση του FBI για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σήμερα στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στην Υεμένη http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/02/12/196949.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα