Συνεχίστηκε η άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2002 10:41
UPD:10:48

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν και σήμερα, για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο. Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 90,36 μονάδες ή 0,91% και έκλεισε στις 9.968,35 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε μέχρι τις 10.039,25 μονάδες διασπώντας το επίπεδο των 10.000 μονάδων για πρώτη φορά από τη 1η Φεβρουαρίου. Στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο Nikkei έχει ενισχυθεί κατά 550 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,93% και διαμορφώθηκε στις 983,18 μονάδες.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος εν μέσω προσδοκιών ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι θα ανακοινώσει μέτρα για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας πριν από την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, στις 17 Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της UFJ Holdings σημείωσε άνοδο 3,5%, ενώ αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των Sumitomo Mitsui Banking (2,1%) και Mizuho Holdings (1,2%).

Σημαντική άνοδο (4,1%) σημείωσε και η μετοχή της Nissan και διαμορφώθηκε στα 785 γιεν, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Αυγούστου.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (5,66%) κατέγραψε η μετοχή της NEC. H UBS Warburg συνέστησε σήμερα στους πελάτες της να μειώσουν τις θέσεις τους στη μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας μειώνοντας παράλληλα στα 580 γιεν την τιμή-στόχο της μετοχής.

Στις αρχές του μήνα, η NEC διπλασίασε τις προβλέψεις της για τις ενοποιημένες καθαρές ζημίες οικονομικού έτους που λήγει το Mάρτιο, στα 300 δισ. γιεν.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της προβληματικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Daiei η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην πώληση ποσοστού 82% της Daiei Olympic Sports Club στην Κonami Sports.

Τέλος, η ανακοίνωση της Moody's ότι ενδέχεται να προβεί σε υποβάθμιση της Ιαπωνίας κατά δύο βαθμίδες εξαιτίας της αντιπληθωριστικής ύφεσης και του υψηλού χρέους δεν ξάφνιασε τους επενδυτές.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιονιχίρο Κοϊζούμι, επαναβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησής για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και τη στήριξη του χρηματοοικονομικού κλάδου. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνέταξε έκθεση στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων με στόχο τον τερματισμό του αποπληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα