Ελαφρά βελτίωση εσόδων του Euronext στο 2001

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2002 15:07
UPD:15:28

Ελαφρά βελτίωση σημείωσαν τα έσοδα του Euronext στο 2001, παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εμπόδισαν εταιρείες από το να προχωρήσουν σε δημόσιες εγγραφές.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Euronext -της εταιρείας που διαχειρίζεται τα χρηματιστήρια του Παρισιού, του Αμστερνταμ και των Βρυξελλών- τα έσοδα του σημείωσαν πέρυσι αύξηση 0,8%, ανερχόμενα σε 697,9 εκατ. ευρώ, έναντι 692,2 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Το γεγονός ότι τα έσοδα βελτιώθηκαν εν μέσω παγκόσμιας επιβράδυνσης, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, τονίζεται στην ανακοίνωση του Euronext.

Αναγνώρισε, όμως, ότι ο αριθμός των αρχικών δημόσιων εγγραφών και δευτερευουσών δραστηριοτήτων μειώθηκε πέρυσι, οδηγώντας τα σχετικά έσοδα σε πτώση 16,8% στα 49,7 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές της εβδομάδας το Euronext -το οποίο τον περασμένο Οκτώβριο απέκτησε έναντι 555 εκ. στερλινών την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων Liffe του Λονδίνου- γνωστοποίησε το νέο ευρωπαϊκό εταίρο του, τη σύνδεσή του με το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα