Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της UBS

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2002 13:01
UPD:14:39

Στα 1,106 δισ. ελβετικά φράγκα (652,1 εκατ. δολ.) διαμορφώθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2001 τα καθαρά κέρδη της UBS, του κορυφαίου ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σημειώνοντας πτώση 24% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη της UBS στο τελευταίο τρίμηνο του περυσινού έτους θα υποχωρούσαν στα 899 ελβετικά φράγκα.

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2001, τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 22%. Η βελτίωση αυτή αντικατοπτρίζει κέρδη ρεκόρ από τις δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, μείωση πιστωτικών ζημιών και ισχυρότερο έλεγχο του κόστους του προσωπικού της τράπεζας. Στο σύνολο της περυσινής χρήσης, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 36% σε σχέση με το 2000 και διαμορφώθηκαν στα 4,97 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η διοίκηση της UBS παράλληλα με τη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελσμάτων τόνισε ότι παραμένει επιφυλακτική ως προς τη δυνατότητα βελτίωσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας κατά την τρέχουσα χρήση, καθώς οι προσδοκίες ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας μετατίθενται για το δεύτερο εξάμηνο.

H μετοχή της ελβετικής τράπεζας στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,32%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα