Προχωράει η συνεργασία Θεμελιοδομής - Omega Bank - Αλλατίνης

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2002 17:18
UPD:21:17

Δεύτερη συμπληρωματική επιστολή προθέσεων, όπως ονομάζεται, υπέγραψαν η τεχνική εταιρεία Θεμελιοδομή και η Omega Bank με την ΕΔΒΕ-Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ (κατά 100% θυγατρική της Αλλατίνη ΑΕ) και αφορά στην ανάπτυξη και του υπολοίπου τμήματος του οικοπέδου της Αλλατίνη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη επιστολή προθέσεων μεταξύ των τριών εταιρειών είχε υπογραφεί στις 20 Ιανουαρίου 2001 και αφορούσε στη μεταβίβαση από την ΕΔΒΕ του 50% εξ αδιαιρέτου τμήματος 18,3 στρεμμάτων έναντι τριών δισ. δρχ. Με τη συμπληρωματική αυτή επιστολή προθέσεων, η ΕΔΒΕ μεταβιβάζει στις Θεμελιοδομή και Omega Bank και το 50% εξ αδιαιρέτου και της υπόλοιπης έκτασης 8,7 στρεμμάτων έναντι του ποσού του 1,5 δισ. δρχ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με ενιαίο τρόπο η αξιοποίηση όλου του οικοπέδου έκτασης 27 στρεμμάτων.

Εκ μέρους της Θεμελιοδομή ανακοινώθηκε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

αναμένεται να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις των εταιρειών και να υπογραφεί το προσύμφωνο, ενώ τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν όταν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναφέρεται επίσης ότι με την υπογραφή του προσυμφώνου, Θεμελιοδομή και Omega Bank αναλαμβάνουν παράλληλα και τη συνολική διαχείριση του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα