Elbisco - Εξαγορά της Karat Bulgaria έναντι 3,6 εκ. ευρώ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2002 18:41

Στην αγορά του 99% του μετοχικού κεφαλαίου της βουλγαρικής Karat Bulgaria Ltd από την εταιρεία Elati Holdings SA, προχώρησε η Elbisco Συμμετοχών ΑΕ με βάση σύμβαση που υπεγράφη στις 11/2/2002.

Η αγορά, για την οποία καταβλήθηκε τίμημα 3,6 εκ. ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Elbisco να έχει άμεσο μετοχικό έλεγχο των θυγατρικών εταιρειών στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

Η Karat Bulgaria LTD λειτουργεί στη Σόφια της Βουλγαρίας από το 1993 με μορφή ΕΠΕ. Διαθέτει ισχυρό δίκτυο πωλήσεων με ιδιόκτητα φορτηγά και ειδικευμένο προσωπικό. Αντιπροσωπεύει και διακινεί στη Βουλγαρία τόσο τα προϊόντα των εταιρειών του ομίλου Κ. Φιλίππου, όσο και προϊόντα ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας εντάσσεται η μετατροπή της Karat Bulgaria LTD σε ΑΕ -διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- καθώς και η οικονομική της εξυγίανση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 350.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την λειτουργία της εταιρείας Zitoluks AD στα Σκόπια της ΠΓΔΜ, τίθενται υγιείς βάσεις για την περαιτέρω βιομηχανική και εμπορική διείσδυση της στην Βαλκανική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα