Μικτή εικόνα στο Τόκιο

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2002 10:33
UPD:10:37

Μικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, όπου το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη σημερινή συνάντηση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Γιουνιχίρο Κοϊζούμι.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στηρίζει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, ωστόσο δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο για τα προβλήματα των τραπεζών και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του αντιπληθωρισμού που έχει υποσχεθεί ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.093,25 μονάδες αυξημένος κατά 45,15 μονάδες ή 0,45% και ο ευρύτερος δείκτης Topix στις 981,68 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι εταιρείες που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι ο δείκτης του Πανεπιστήμιου του Mίτσιγκαν, ο οποίος αποτυπώνει το κλίμα καταναλωτικής εμπιστοσύνης, υποxώρησε στο 90,9 το Φεβρουάριο από το 93 του Iανουαρίου.

«Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι ως προς το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε στο "Bloomberg" διαχειριστής κεφαλαίων ιαπωνικής εταιρείας. «Η ανάκαμψη (των ΗΠΑ) ίσως αποδειχθεί λιγότερο δυναμική απ' ό,τι αναμενόταν», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Canon υποχώρησε κατά 1,1%, ενώ ανάλογες απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Honda. Ο κλάδος των τραπεζών παρουσίασε μικτή εικόνα με τη μετοχή της Mizuho Holdings να υποχωρεί κατά 2,53%, ενώ εκείνη της Sumitomo Mitsui Banking ενισχύθηκε κατά 1,27%.

Μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, παρουσίασε η μετοχή της Matsushita Electric Industrial, η οποία έκλεισε με απώλειες 1,67%. Η εν λόγω εταιρεία θα ανακοινώσει την Πέμπτη τα οικονομικά της αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα