Μικρή υποχώρηση του ευρώ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2002 14:03
UPD:16:44

Μικρή πτώση σημειώνει κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές, στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ έναντι του δολαρίου χάνοντας μέρος των κερδών που αποκόμισε μετά την ανακοίνωση των αποθαρρυντικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ την Παρασκευή http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/02/16/198012.htm .

Στις 14:00' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 87,16 σεντς από 87,29 σεντς αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι σημαντικά υποτιμημένο και τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα υποχωρήσει κάτω από το όριο του 2% κατά τη διάρκεια του 2002. Επεσήμανε, επίσης, για μία ακόμη φορά, ότι πρώτη προτεραιότητα της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών και τα τωρινά επίπεδα των επιτοκίων συμβάλλουν προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η πορεία του ευρώ έναντι των ανταγωνιστών του αναμένεται να επηρεαστεί από τα στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα για τη βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο του 2001, δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου στην Ιταλία, από το γαλλικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιταλίας κατά τον Ιανουάριο.

Την Πέμπτη συνεδριάζει στη Φρανκφούρτη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα