Nέα άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2001 10:37
UPD:10:47

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν και σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.755,45 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,11% ή 117,63 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανάμεσα στις 10.563,52 και τις 10.790,03 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε κυρίως σε μετοχές από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή άνοδο του Nasdaq και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου των εταιρειών IBM και Intel. Τα κέρδη των αμερικανικών κολοσσών, αν και μειώθηκαν το εν λόγω διάστημα, ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Τα αποτελέσματα της IBM και της Intel καθιστούν πιο λαμπρές τις προοπτικές του χειμαζόμενου τεχνολογικού τομέα», δήλωσε στο Bloomberg o Τοshio Tahara, διαχειριστής κεφαλαίων στη Sumisei Global Investment Trust Management Co. Εκτιμά, μάλιστα, ότι αναμένεται ανάκαμψη του εν λόγω κλάδου «κάποια στιγμή» στο δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Tatsuyuki Kawasaki, στέλεχος της Kaneyama Securities, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι δεν μπορούμε να αντλούμε αισιοδοξία από τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel και της IBM, καθώς αυτά ήταν «απλώς σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις».

Η μετοχή της Softbank, εταιρείας που δραστηριοποιείται σε επενδύσεις νεοσύστατων εταιρειών Διαδικτύου, έκλεισε με θεαματική άνοδο της τάξεως του 15,5%. Σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 13,11%, κατέγραψε και η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Advantest συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική της πορεία, ενώ αξιόλογα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της NEC.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών που έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι: Canon, Nintendo, Ricoh και Nikon.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα